nieuws

Spannende dag voor beladen Bouwwet

bouwbreed 3

Spannende dag voor beladen Bouwwet

De PvdA is nog altijd niet tevreden over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen waarover de Tweede Kamer vandaag met Blok in debat gaat. De regeringspartij stemt alleen in met het historische wetsvoorstel als de minister zich “flexibel” opstelt.

“Ik wil amendementen en toezeggingen”, liet PvdA’er Albert de Vries gisterenavond desgevraagd weten. “Of de minister groen licht krijgt? Als hij zich flexibel genoeg opstelt wel.”

De PvdA stelde eerder al voor om het wetsvoorstel van minister Blok in tweeën te knippen. Dat zou erop neer komen dat eerst alleen de positie van consumenten en kopers via een wijziging van het Burgerlijk Wetboek wordt versterkt.

Komt bouwpolitie met schrik vrij? De gemeentelijke bouw- en woningtoezichthouder blijft in dat plan van de PvdA constructies van bouwers controleren tot het nieuwe, private systeem met een Zelfstandig Bestuursorgaan die kwaliteitssystemen borgt, is opgetuigd.

De SP ziet het voorstel van de PvdA wel zitten, maar de VVD lijkt er niet voor te porren. “Het wordt inderdaad spannend”, voorspelde Albert de Vries gisterenavond. “Maar ik ga nu pitten anders ben ik morgen niet fit genoeg.” Cobouwverslagger Thomas van Belzen volgt het debat. Dat begint rond 13:15. Op Twitter kunt u een rechtstreeks verslag volgen via @ThomasvanBelzen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels