nieuws

Schilders voeren actie bij schildersbedrijf Tilburg

bouwbreed Premium 13

Schilders voeren actie bij schildersbedrijf Tilburg

FNV Bouw heeft vanmorgen met enkele tientallen schilders actie gevoerd tegen het cao-akkoord dat OnderhoudNL heeft gesloten met vakbond LBV. Dat deden ze in Tilburg bij het hoofdkantoor van de Van Aarle Coolen Groep, een lidbedrijf van de werkgeversorganisatie

Volgens actiecoördinator Dick Koerselman willen de schilders “een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden”. De afspraken die OnderhoudNL met de LBV heeft gemaakt, noemt hij ondermaats.

“We gaan net zo lang door met acties totdat OnderhoudNL weer aan tafel gaat met de FNV om afspraken te maken over een fatsoenlijke cao”, aldus Koerselman. “Deze werkgeversclub heeft de schilders dubbel bestolen, van hun arbeidsvoorwaarden en van hun zeggenschap over de cao. De schilders zijn kwaad over de slechte cao én over het feit dat deze cao een dictaat is, dat zij niet zijn betrokken en geraadpleegd. Vandaar deze actie, en we gaan door totdat er een fatsoenlijk aanbod ligt.”

Reageer op dit artikel