nieuws

Opslagsysteem voor zonne-energie

bouwbreed 20

Opslagsysteem voor zonne-energie

SolarEdge is ervaren in het ontwikkelen van oplossingen om zonne-energiesystemen te optimaliseren zodat het rendement hoger wordt. Door per zonnepaneel een power optimizer te integreren, wordt het gewenste rendement sneller gehaald.

Met de oplossing van SolarEdge wordt er in veel situaties een hoger rendement gehaald. Naast de power optimizer technologie zijn zij bezig geweest met de ontwikkeling van een opslagsysteem. De StorEdge is de nieuwste ontwikkeling van het Israëlische merk SolarEdge. De StorEdge oplossing maakt het voor huishoudens mogelijk om de zelfconsumptie te verhogen door middel van opslag. De StorEdge interface kan worden aangesloten op een SolarEdge omvormer. Deze regelt de stroomtoevoer naar de Tesla batterij waar overmatige stroom in wordt opgeslagen. Op tijden dat de zon niet genoeg energie levert, wordt de energie gebruikt die eerder is opgeslagen. Momenteel is het systeem alleen te combineren met de Tesla powerwall en de LG Chem batterij. Het StorEdge systeem is verkrijgbaar bij Libra Energy en te zien tijdens de Bouwbeurs op stand 7.E31.

Reageer op dit artikel