nieuws

Nederland bij koplopers groei bouwproductie

bouwbreed Premium 24

Nederland bij koplopers groei bouwproductie

De bouwproductie in Nederland lag in november 7 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees statistisch bureau.

In Europa nam het bouwvolume in november met 0,2 procent toe vergleken met het jaar ervoor. Ook ten opzichte van oktober was er sprake van lichte groei: 0,4 procent. In Nederland nam de bouwactiviteit van oktober op november met 0,1 procent toe. Daarmee neemt het volume in ons land voor de vijfde opeenvolgende maand toe.

Behalve Nederland zag ook Engeland op jaarbasis een flinke productiestijging. Daar nam het volume met 7,6 procent toe. Duitsland, de grootste bouweconomie van Europa, deed het met een groei van 1,2 procent een stuk minder.

In Slovenië werd 15 procent minder gebouwd. Het land ziet al maanden de bouwproductie teruglopen. Ook in Hongarije, Polen en Roemenië zit al even de klad in de bouw.

Reageer op dit artikel