nieuws

BAM bouwt spiegelend collectiegebouw

bouwbreed 214

BAM bouwt spiegelend collectiegebouw

De gemeente Rotterdam heeft de bouw van het collectiegebouw voor Museum Boijmans Van Beuningen gegund aan BAM. Met de bouw van de spiegelende kom naar ontwerp van MVRDV is 43 miljoen euro gemoeid.  

De bouwwerkzaamheden starten in maart en moeten in 2019 zijn afgerond. In het Rotterdamse museumpark  staat dan een reusachtige kom bekleed met spiegelend materiaal en een publiek toegankelijk dakterras op 39 meter hoogte. Binnenin herbergt het 15.000 vierkante meter grote gebouw het depot van Museum Boijmans van Beuningen. Veel stukken die zelden worden tentoongesteld zijn daar voor het publiek te bezichtigen. Daarnaast kunnen particulieren hun eigen kunstcollectie onder geconditioneerde omstandigheden opslaan in het gebouw. 

De gemeente en de museumdirectie hebben de hoop dat het opvallende ontwerp van MVRDV uitgroeit tot een nieuw icoon van de Maasstad, net als de Markthal en de Erasmusbrug.  

Reageer op dit artikel