nieuws

Ballast Nedam bouwt transferium in Den Bosch voor kleine 15 miljoen

bouwbreed 170

Ballast Nedam bouwt transferium in Den Bosch voor kleine 15 miljoen

Ballast Nedam gaat voor de gemeente Den Bosch het transferium aan de Deutersestraat bouwen. Met de opdracht is een aanneemsom van net geen 15 miljoen euro gemoeid.

De werkzaamheden starten direct; de oplevering staat gepland voor volgende voorjaar. Het transferium, dat een groene gevel krijgt en zonnepanelen-dak, komt naast het Jeroen Bosch-ziekenhuis en zal ruimte bieden aan 1100 auto’s en 260 fietsen.

Naast de bouw van een transferiumgarage en een busstation zal Ballast Nedam de omgeving met veel groen en twee wadi’s inrichten. Ook gaat het bouwbedrijf de infrastructuur vanaf de Vlijmenseweg tot aan de garage aanpakken; er komt een extra afslag, een rotonde, twee nieuwe fietstunnels en een bestaande fietstunnel zal worden verlegd.

Reageer op dit artikel