nieuws

Bouwcampus breidt uit met Sweco

bouwbreed 2

Bouwcampus breidt uit met Sweco

De Delftse Bouwcampus groeit langzaam maar gestaag. Trad onlangs Alliander toe als participant van het vernieuwende platform, aanstaande donderdag volgt Sweco als 62ste partner.

Dit ingenieursbureau was als Grontmij afgehaakt als parter van Vernieuwing Bouw, de voorganger van de Bouwcampus. Met de Zweedse overname waait er een nieuwe wind en worden de banden met de Bouwcampus weer aangehaald. Donderdag treedt het adviesbureau officieel toe. Er lopen nog meer onderhandelingen over nieuwe toetreders, verklapt een van de bestuursleden.

De Bouwwcampus is afgelopen januari gelanceerd, samen met de presentatie van de nieuwe Marktvisie. De campus heeft het concept van koplopers losgelaten en streeft naar werken in concrete seriematige bouwprogramma’s, om bijvoorbeeld bruggen slim te renoveren, de stuwen in de Maas, Frisse Scholen of Duurzame GWW. Achterliggende gedachte is dat de samenwerking en cocreatie zich dan ook direct vertaalt in bruikbare innovaties.

Directeur Majorie Jans van de Bouwcampus schetste in Cobouw haar toekomstvisie bij de lancering: “Mijn droom is te werken in totaalconcepten waarbij beheer en onderhoud een grote rol spelen. De periode van grootschalige nieuwbouw is echt wel voorbij en blijft de komende jaren marginaal, maar de opgaven binnen de gebouwde omgeving en op het gebied van bereikbaarheid zijn ten minste even uitdagend. Daar zijn nog steeds miljarden omzet mee gemoeid. Niemand applaudisseert als de treinen rijden, maar de kranten staan vol bij verstoringen door een kapotte wissel. Technisch kan de Nederlandse bouw heel veel, maar de zwakte is dat we dat zelden laten zien.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels