nieuws

Luxe touchscreens voor patiënten Martini Ziekenhuis

bouwbreed 15

Luxe touchscreens voor patiënten Martini Ziekenhuis

Een goede healing environment wordt steeds belangrijker voor ziekenhuizen. Daar hoort het centraal stellen van de patiënt bij. Reden voor het Martini Ziekenhuis in Groningen om multifunctionele touchscreens bij de bedden te plaatsen.

Hiervoor heeft het Martini Ziekenhuis gekozen voor SPIE als leverancier van de multifunctionele touchscreens. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de installatie en service van luxe touchscreens bij ruim 500 patiënten bedden.

Informatievoorziening

Het Martini Ziekenhuis wil het ZorgMedia systeem gaan gebruiken om informatievoorziening aan de patiënten te bevorderen, wat het herstel van patiënten moet bespoedigen. Harm Wesseling, Directeur ICT & Medische Techniek: “Naast ontspanning, willen we met deze oplossing ook veel meer persoonlijke informatie bij de patiënt brengen over het zorgproces.”

Via de hypermoderne schermen kunnen patiënten internetten, tv kijken, radio beluisteren, spelletjes spelen, maaltijden bestellen en skypen met het thuisfront. Ook informatievoorziening ten behoeve van het herstel van patiënten wordt met de komst van deze schermen naar een hoger niveau getild.

Zo kan via het beeldscherm het medische team worden voorgesteld en zijn informatie over agenda afspraken van de patiënt en specifieke informatie over de aandoening, herstel en nazorg direct beschikbaar. Alles is gericht op het tegemoetkomen en ontzorgen van de patiënt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels