nieuws

Timpaan wint ontwerpprijsvraag Kruisweg in Hoofddorp

bouwbreed Premium 51

Timpaan wint ontwerpprijsvraag Kruisweg in Hoofddorp

Timpaan gaat het gebied aan de Kruisweg in Hoofddorp ontwikkelen. De projectontwikkelaar uit Rijsenhout won de prijsvraag van de gemeente Haarlemmermeer met het plan ‘Het Gemaalhuis’. Er worden onder meer 83 woningen gerealiseerd.

Het projectteam bestaat naast Timpaan uit VVKH Architecten uit Leiden, RRog stedenbouw en landschap uit Amsterdam en Interegion Groep uit Rijpwetering.

De gemeente Haarlemmermeer koos het ontwerp uit in totaal vijf overgebleven deelnemers. “Een kwalitatief zeer goed uitgewerkt en aandachtig ontwerp, met een eigentijdse uitstraling en een unieke knipoog naar de cultuurhistorische context. De architectonische uitstraling past in dit deel van de Kruisweg en sluit aan bij zowel Kalorama als Beukenhorst”, zo luidt de verklaring van de gemeente.

Het project omvat onder meer de realisatie van dertig grondgebonden woningen en 53 appartementen. Bijna de helft van deze woningen worden verkocht aan een belegger. 43 woningen worden eind 2017 in de verkoop gezet.

“De gemalen van Haarlemmermeer vormden de inspiratie voor de architectuur van de gebouwen”, aldus Timpaan.

Reageer op dit artikel