nieuws

Boskalis brengt belang in Fugro terug

bouwbreed Premium 7

Boskalis brengt  belang in Fugro terug

Boskalis heeft zijn belang in Fugro teruggebracht tot 24,9 procent. Het baggerconcern bezat bijna 29 procent van de aandelen van de bodemonderzoeker.

Waarom Boskalis zo’n 4 procent van zijn aandelen in Fugro van de hand heeft gedaan, is niet bekendgemaakt. In een uiterst summiere verklaring houdt de onderneming het enkel en alleen bij de mededeling dat het belang is teruggebracht.

Mogelijk houdt de afbouw verband met de beroerde financiële resultaten van Fugro zelf. Het concern boekte over het eerste half jaar een verlies van ruim 200 miljoen. De bodemonderzoeker ondervindt vooral hinder van teruglopende investeringen in de olie- en gasmarkt.

Boskalis breidde afgelopen jaren zijn belang in Fugro juist stap voor stap uit. Omdat het concern ook pogingen ondernam om de beschermingswal van Fugro te slechten, gingen veel analisten er van uit dat Boskalis uit was op de overname van Fugro – iets wat door Boskalis-topman Peter Berdowski overigens altijd is ontkend.

Voorgenomen verkoop verlieslatend onderdeel ketst af

Fugro maakte maandag bekend dat de voorgenomen verkoop van haar, verlieslatende, Aziatisch-Pacifische activiteiten aan Shelf Subsea niet doorgaat en dat het desinvesteringsproces is stopgezet. In zomer bereikte het concern nog een voorlopig akkoord over de verkoop, maar uiteindelijk konden partijen op een aantal punten toch geen overeenstemming bereiken.

Reageer op dit artikel