nieuws

Blok wil minimum-eisen voor duurzaamheid van nieuwe huizen en kantoren

bouwbreed Premium 7

Blok wil minimum-eisen voor duurzaamheid van nieuwe huizen en kantoren

Bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten, vindt minister Blok. Vanaf 2018 wil hij minimum-eisen voor de duurzaamheid van nieuwe huizen en kantoren.

Daarbij telt de productiewijze van de gebruikte bouwmaterialen, het transport, de levensduur van de materialen en de manier van afdanken. Door de milieugegevens van alle gebruikte materialen in een computerprogramma in te voeren, rolt er een uitkomst over de duurzaamheid van het hele gebouw uit de berekening.

Blok wil een grens voor milieubelasting van huizen en kantoren vanaf 2018 opnemen in het Bouwbesluit. Het voorstel moet nog naar de Tweede Kamer. “De bouwwereld experimenteert al sinds 2012 vrijwillig met de milieuprestatie van gebouwen; er is dus al ervaring mee opgedaan”, stelt Blok.

Reageer op dit artikel