nieuws

Betere markt levert Dura Vermeer nieuwe financieringsdeal op

bouwbreed 11

Betere markt levert Dura Vermeer nieuwe financieringsdeal op
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dura Vermeer heeft haar lopende financieringsovereenkomst opengebroken en een nieuwe afgesloten. Die is ruimer en past beter bij de huidige marktomstandigheden, aldus het bouwconcern.

De nieuwe overeenkomst omvat een gecommitteerde revolverende vastgoedfinanciering en rekening courant faciliteit van in totaal 60 miljoen en een bankgarantiefaciliteit van 200 miljoen. De looptijd bedraagt drie jaar plus een verlengingsoptie van twee keer een jaar, dus tot maximaal eind 2021.

De banken waarmee de overeenkomst is afgesloten zijn ABN AMRO Bank, ING Bank en Rabobank. De vorige financieringsovereenkomst liep nog tot maart volgend jaar.

Vooruitzichten aanleiding om met banken te praten

“De lopende overeenkomst dateerde nog uit de tijd dat het in de branche minder goed ging”, licht financieel bestuurder Lowick Barg van Dura Vermeer toe. “De huidige vooruitzichten waren voor ons aanleiding om opnieuw met de banken te gaan praten. Met ING Bank, Rabobank en de nieuw toegetreden ABN AMRO Bank konden wij in vrij korte tijd verbeterde afspraken maken, waarbij ook onze faciliteit is verruimd.”

Reageer op dit artikel