nieuws

Vmbo-leerlingen maken kennis met de bouw

bouwbreed Premium 37

Vmbo-leerlingen maken kennis met de bouw

Tweedeklassers van vmbo-scholen in Den Haag en omgeving gaan volgende week op bezoek bij de ‘doedagen’ van het Platform Bedrijfsvakopleidingen Haaglanden (PBVH). De leerlingen maken tijdens deze dagen kennis met verschillende beroepen in de bouw.

De doedagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar vinden ze plaats op 7, 8 en 9 november in de nieuwe werkplaats van Haagbouw aan de Zichtenburglaan in Den Haag. Verschillende disciplines uit de bouw zijn aanwezig: de Schildervakschool, Installatiewerk en de Bedrijfsvakopleiding Metaal en techniek (BVMT). Stichting Haagbouw verzorgt een timmerworkshop.

Ruim 300 aanmeldingen

Ruim 300 kinderen hebben zich aangemeld. Haagbouw-directeur Olaf Polders is blij met de vele aanmeldingen: “We hebben de komende jaren heel veel nieuwe vaklui in de bouw nodig en dit zijn onze toekomstige vakmensen. Onze opleidingsbedrijven leiden jongens en meisjes op voor beroepen in de bouw, installatietechniek, schilders- en metaalbranche”.

Hulp bij sectorkeuze

De doedagen hebben als doel de leerlingen te helpen bij hun ‘sectorkeuze’. “Zo kunnen de kinderen zien en voelen of de bouw iets voor hen is. Want als je het nog nooit gedaan hebt, weet je ook niet of je het leuk vindt. Voor sommige kinderen is het de bevestiging: ja, dit is wat ik wil gaan doen. Anderen hebben al besloten een andere richting te kiezen. Dat is ook prima, maar we hopen natuurlijk wel ze voor de techniek te behouden”, besluit Polders.

De leerlingen zijn afkomstig van scholen in Den Haag (Roemer Visscher), Rijswijk (Stanislas en Van Vredenburch), Zoetermeer (Oranje Nassau en Stedelijk) en Voorburg (Corbulo)

Reageer op dit artikel