nieuws

Hoogste Heijmans-baas stapt ook op

bouwbreed 56

Hoogste Heijmans-baas stapt ook op

Bert van der Els treedt eind deze maand af als bestuursvoorzitter van Heijmans en zal per 1 december worden opgevolgd door collega-bestuurder Ton Hillen.

Dat heeft Heijmans vrijdagochtend bekendgemaakt.

Komende maanden blijft Van der Els nog deel uit maken van de raad van bestuur en zal hij zich inzetten voor de afwikkeling van een aantal infraprojecten. In april zal hij ook die functie neerleggen en dus helemaal bij Heijmans vertrekken.

Gedwongen door de banken of niet?

De grote vraag is of Van der Els door de banken is gedwongen om op te stappen. Heijmans zelf ontkent dat. In een toelichting laat de bouwonderneming weten dat het besluit van Van der Els is “ingegeven door zijn wens om op 62-jarige leeftijd terug te treden”.

Heijmans kampt met forse tegenvallers op enkele grote projecten, waaronder de Westfrisiaweg en de Energiefabriek. De bouwer dreigt daardoor de afspraken met banken niet meer na te kunnen komen.

Eerder deze maand werd al bekend dat financieel topman Mark van den Biggelaar bij Heijmans vertrekt. Komend voorjaar legt hij zijn functie neer.

Hillen moet focus aanbrengen binnen Heijmans

Ton Hillen krijgt de taak om Heijmans weer op de rails te zetten. “Hillen zal zich, samen met zijn collega bestuursleden, richten op het verder aanbrengen van focus binnen onze activiteiten, herstel van winstgevendheid en het versterken van de vermogensverhoudingen. Daartoe zal Heijmans de komende jaren kansen van de groei in de woningmarkt maximaal benutten en verder werken aan het structurele herstel van Infra”, aldus het concern.

Reageer op dit artikel