nieuws

Heipalen per binnenvaartschip naar bouwplaats

bouwbreed 53

Heipalen  per binnenvaartschip naar bouwplaats

IJbgroep en Combex vervoeren de heipalen voor een bouwwerk in Sluiskil per binnenvaartschip. Dat spaart 75 vrachtwagenritten uit. 

De Boer Staalbouw zet in Sluiskil een opslaghal neer voor recycling van non-ferro metalen. Daarvoor zijn 597 betonnen heipalen nodig, varierend in lengte van 15,5 tot 19 meter. Die worden geleverd door IJB (IJsselmeerbeton) uit Lemmer. Combex en IJB voerden begin dit jaar een Lean-traject uit om verspilling in de keten vast te stellen. De uitkomst is volgens Peter Meijlis van Combex uniek voor de logistieke wereld.  Scheepvaart vraagt om een standaard-lading en laden en lossen vragen om speciale omgeving. Dat sluitniet altijd goed aan op de bouwlogistiek.  

Met de keuze voor transport per binnenvaart wordt ruim 41.000 kilo CO2 uitstoot vermeden. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van achttien personen. Dat is volgens Combex inclusief verwarming van hun huis, rijden van de auto en alles wat er verder bijkomt.

Reageer op dit artikel