nieuws

Grote overname in ijzerwarenmarkt

bouwbreed 243

Grote overname in ijzerwarenmarkt

Grafton Holding Netherlands neemt de Gunters en Meuser Groep (G en M) volledig over. Dat heeft het Ierse moederbedrijf van Isero IJzerwarengroep vrijdag bekendgemaakt zonder de overnamesom naar buiten te brengen.

 De voorgenomen overname is voorgelegd aan de mededingingsautoriteit. Als de transactie doorgaat wordt Grafton, naar eigen zeggen, marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt met een leidende positie in de vijf grootste steden van Nederland.

G en M is een distributeur van gereedschappen, hang- en sluitwerk, bevestigingsmateriaal en ijzerwaren. De onderneming telt veertien vestigingen die vooral actief zijn in de regio ‘groot’ Amsterdam. De Gunters en Meuser Groep blijft als zelfstandig bedrijf onder de huidige namen opereren.

Overname volgt op die van Isero

De overname volgt op de acquisitie van Isero vorig jaar november. Tot Isero behoren onder meer Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan, Pijnenburg Bouw en Industrie en Van Der Winkel.

“Gunters en Meuser is de onbetwiste marktleider in de regio Groot Amsterdam. Het is een kwaliteitsbedrijf met een sterk managementteam en een unieke historie die teruggaat tot 1826. Daarbij past zij met haar bedrijfscultuur en aanpak – beschikbaarheid van voorraden, product en marktkennis en toegevoegde waarde services – goed bij Isero”, zegt algemeen directeur Bert Bunschoten van Isero over de overname.

Grafton blijf investeren in verdere groei

Door de acquisitie kunnen Isero’s klanten straks ook in Amsterdam gebruik maken van het vestigingsnetwerk en de logistieke structuur van GenM. ”Grafton Holdings Netherlands blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door acquisitie van bedrijven die complementair zijn en dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder versterkt.”

Grafton heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en België. De Groep heeft meer dan zeshonderd vestigingen en ongeveer 11.000 medewerkers in dienst. Over 2015 realiseerde het concern een omzet van 2,2 miljard pond.

Reageer op dit artikel