nieuws

BAM gaat zonnepark bij Lelystad installeren

bouwbreed 95

BAM gaat zonnepark bij Lelystad installeren

BAM Bouw en Techniek gaat een 50 hectare groot zonnepark in Lelystad realiseren. De bouwer heeft onlangs een overeenkomst getekend met businesspark Lelystad Airport.

‘Solarcity Lelystad’ komt tussen de A6 en het vliegveld Lelystad te liggen. Het zonnepark herbergt circa 115.000 zonnepanelen op een oppervlakte van minimaal 50 hectare. Het levert jaarlijks ongeveer 31 gigawattuur duurzame energie op. Hiermee kan het het circa 9.000 huishoudens van energie voorzien.

Met het project is een bedrag van circa 35 miljoen euro gemoeid. BAM start naar verwachting eind 2017 met de bouw. De eerste energielevering vindt medio 2018 plaats.

Het project is onderdeel van het gebied Lelystad Airport Businesspark. De locatie bestaat uit meerdere bedrijventerreinen waar ‘innovatie en duurzaamheid centraal staat’. BAM en businesspark Lelystad Airport onderzoeken de mogelijkheid om op andere locaties, buiten Lelystad, energieprojecten te realiseren.

 

Reageer op dit artikel