nieuws

Schiphol bouwt tijdelijke vertrekhal

bouwbreed Premium 31

Schiphol bouwt tijdelijke vertrekhal

Luchthaven Schiphol is op zoek naar extra ruimte voor twee miljoen jaarlijkse passagiers. Een 3.800 vierkante meter tijdelijke vertrekhal biedt de oplossing. De bouw start op 17 oktober.

In de meivakantie van 2017 moet de hal in gebruik zijn. Tot eind 2019 zal deze naar verwachting operationeel zijn.

In de tussentijd werkt Schiphol aan vergroting van de capacititeit van Vertrekhal 1. ‘Schengen-passagiers’ kunnen dan na eind 2019 weer vanuit een aangepaste Vertrekhal 1 vertrekken, voordat de nieuwe terminal in 2023 in gebruik is.

De tijdelijke vertrekhal – boven Bagagehal-Zuid, ten zuiden van Vertrekhal 1 – biedt ruimte aan passagiers met een bestemming binnen het Schengengebied. De hal krijgt onder meer circa twintig incheckbalies, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen.

Er is geen projectsom bekend.

Reageer op dit artikel