nieuws

Ruim honderd miljoen voor onderdoorgangen

bouwbreed Premium 16

Ruim honderd miljoen voor onderdoorgangen
Jos van Zetten

Spoorbewindsvrouw Sharon Dijksma trekt 110 miljoen euro uit voor het veiliger maken van twee belangrijke spoortrajecten. Het gaat om de Betuweroute en de Brabantroute.

De regering monitort al langer het vervoer van gevaarlijke stoffen. Op het aantal plekken gaathet transport minder veilig dan het kabinet zou willen. Staatssecretaris Dijksma grijpt in bij de Betuwe- en Brabantroute en de trajecten die daartoe leiden.

Raildempers en ATB

Dijksma haalt projecten naar voren en investeert 110 miljoen euro in veiligheidsmaatregelen.  Zo versnelt ze de uitrol van het veiligheidssysteem ATB-vv op 91 plaatsen op de Brabantroute. Om geluidsoverlast aan te pakken worden op dat traject ook eerder raildempers aangelegd.

Voor de Bentheimroute treft Dijksma vergelijkbare maatregelen. Daarnaast investeert ze in onderdoorgangen bij Borne, Deventer, Elst en Rheden.

Woningbouw

Het vervoer van gevaarlijke stoffen kan conflicteren met plannen voor ruimtelijke ontwikkelingen van gemeenten, zoals woningbouw. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, ontwikkelde de overheid het Basisnet.

 

Reageer op dit artikel