nieuws

Revolutionair bouwen in nieuw jasje

bouwbreed 73

Revolutionair bouwen in nieuw jasje

Een energieneutraal gebouw maken is met traditionele Nederlandse methoden bijna onmogelijk.

Kingspan introduceert daarom een geïsoleerd bouwsysteem voor gevel en dak, gebaseerd op het structural insulated panel system (SIPS) dat in Amerika al sinds de jaren vijftig wordt toegepast. Het Kingspan Bouwsysteem is een prefabsysteem dat een sandwichopbouw van OSB/3 plaatmateriaal combineert met een harde polyurethaankern met een lambda-waarde van 0,023 W/m.K. Een combinatie dus van thermisch vermogen en stijfheid. De lichte, slanke bouwoplossing is leverbaar in 142 en 172 millimeter dikte. Rc-waarden zijn respectievelijk 5,0 en 7,0. Koppeling van de panelen gebeurt met geïsoleerde verbindingsveren. Dat garandeert luchtdichtheidsklasse 3.Kijk voor meer productinformatie op www.NBD-Online.nl.

Reageer op dit artikel