nieuws

Moment van waarheid breekt aan voor Zuidelijke Ringweg

bouwbreed 31

Moment van waarheid breekt aan voor Zuidelijke Ringweg
Mirtoverzicht 2017

Na zeven jaren juridisch getouwtrek doet de Raad van State morgen uitspraak over de uitbreiding van de Zuidelijke Ringweg in Groningen.

Het project van ongeveer 670 miljoen euro en twaalf kilometer lang houdt de gemoederen al jaren bezig. De Stichting Zuidelijke Ringweg is één van de meest fanatieke tegenstanders. De stichting maakt zich zorgen over de leefbaarheid in de stad en kreeg eerder al voor elkaar dat er stil asfalt komt bij de afrit Hoornse diep.

Nog steeds zijn de bezwaarmakers niet overtuigd van het project. “Mocht de rechter de plannen goedkeuren dan staat de Stad een jarenlang kolossaal verkeersinfarct te wachten”, schrijft de stichting in een persbericht.

Beter bereikbaar

“Maar ook als de Raad van State het Tracébesluit vernietigt zal het niet stil worden. De wenselijkheid om snelweg en ringweg te combineren kan dan eindelijk ter discussie worden gesteld.”

Met extra rijstroken, een deels verdiepte ligging en overkluizingen stellen het Rijk, de gemeente en de provincie juist dat de Zuidelijke Ringweg juist zorgt voor een vlottere doorstroming van het verkeer.

Reageer op dit artikel