nieuws

“In Almere wordt wél gebouwd”

bouwbreed 41

“In Almere wordt wél gebouwd”

De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema deelt de analyse van Coen Teulings over de inzakkende woningbouw in Flevoland niet. “Ontwikkelaars staan hier massaal op de stoep.” 

De analyse van Coen Teulings over bouwen in Almere is eenzijdig. Zo reageert wethouder Tjeerd Herrema van de gemeente Almere op uitspraken van de oud-directeur van het Centraal Planbureau.

Wat zei Teulings

Wat zei Teulings
“Teulings baseert zich uitsluitend op onze lage WOZ-waarde. Kennelijk vindt hij het belangrijk dat je rijker kunt worden van een woning, hij is toch een beetje vastgoedboer geworden. Als volkshuisvester zie ik het anders. Ik ben juist blij dat de WOZ-waarde hier niet tot Sint-Juttemis is gestegen. Dat biedt mogelijkheden voor betaalbaar wonen. De vraag daarnaar neemt alleen maar verder toe met de strengere hypotheekvoorwaarden en huishoudens die almaar kleiner worden”, zegt Herrema in een interview met Cobouw.

Teulings verklaarde onlangs dat bouwen in Almere gelijk staat aan het weggooien van geld. De econoom zei dat in reactie op het Grote Regio Onderzoek van Cobouw. Gebeten hond Herrema bijt in het interview nu van van zich af.

Lees hier alle artikelen

Lees hier alle artikelen
“Met Utrecht stegen wij in 2015 qua afgegeven bouwvergunningen het hardst van alle gemeenten.”
De Almeerse wethouder voor wonen geeft toe dat Almere een dip heeft gekend, maar benadrukt dat zijn gemeente hard uit het dal klimt. Ook de toekomstprognoses zien er volgens hem goed uit. “Als we zo doorgaan komen we jaarlijks uit op een bouwproductie van 1400 woningen. Of de uitspraken van Teulings impact hebben? Die indruk heb ik niet. Ontwikkelaars staan hier massaal op de stoep.”Het volledige interview met Tjeerd Herrema is vanaf  26 oktober in het weekblad te lezen. 

Reageer op dit artikel