nieuws

Boskalis bouwt mee aan windpark Hornsea One

bouwbreed Premium 32

Boskalis bouwt mee aan windpark Hornsea One
Offshore Windforce - West of Duddon Sands

Boskalis gaat de funderingen voor een deel van het offshore windmolepark Hornsea One tranporteren en installeren. De waarde van de opdracht, afkomstig van Dong Energy, is niet bekendgemaakt.

Het offshore windmolenpark Hornsea Offshore Wind Farm Project One komt 120 kilometer voor de kust van het Britse Yorkshire en krijgt een totale capaciteit van 1.200 megawatt. Daarmee gaat het om een van de grotere windparken op zee.

Het transport en de installatie van de funderingen zal worden uitgevoerd door het nieuwe transport- en installatiekraanschip van Boskalis. Hiervoor wordt momenteel een bestaand Dockwise F-klasse schip omgebouwd. Het schip zal worden uitgerust met een mastkraan met een hijsvermogen van 3.000 ton, dynamische positionering en extra accommodatie voor maximaal 150 personen.

Over vier jaar moet het windpark gereed zijn. Het zal dan ruim 1 miljoen inwoners van Engeland van stroom kunnen voorzien.

Reageer op dit artikel