nieuws

SW Vastgoedverbetering lijft bouwbedrijf Alreno in

bouwbreed 36

SW Vastgoedverbetering lijft bouwbedrijf Alreno in

SW Vastgoedverbetering neemt bouwbedrijf Alreno over van Alescon, dat in Drenthe werkplekken regelt voor mensen met een arbeidshandicap.

Door de overname wordt Alreno, gevestigd in Beilen, een zelfstandig opererende bouwdochter van SW Vastgoedverbetering.

Alreno zal ook in de nieuwe situatie een leer-werkbedrijf blijven voor arbeidsgehandicapten. De 25 werknemers die er nu via Alescon werkzaam zijn zullen worden gedetacheerd bij Alreno.

Alescon stoot Alreno af omdat het bedrijf als zelfstandige onderneming “te klein en te kwetsbaar” was. SW Vastgoedverbetering toonde vorig jaar al belangstelling voor Alreno. Directeur Koen Poppema toont zich dan ook tevreden met de overname.

“De ambitie om goed begeleid, kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt hierdoor kracht bijgezet”, zegt hij.

Bijdrage aan sociaal akkoord

Met de inzet van meer werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, levert SW Vastgoedverbetering naar eigen zeggen “een bijdrage aan het sociaal akkoord, dat moet leiden tot 125.000 banen voor  arbeidsgehandicapten.

SW Vastgoedverbetering is met twaalf vestigingen in Nederland actief in onderhoud, renovatie en bouwservice voor onder meer woningcorporaties, vastgoedbeheerders en zorg- en onderwijsinstellingen. Het bedrijf telt 350 werknemers.

Reageer op dit artikel