nieuws

’s Werelds langste glazen brug na twee weken gesloten

bouwbreed 41

’s Werelds langste glazen brug na twee weken gesloten

De pas geopende brug over de Zhangjiajie-kloof in de Chinese provincie Hunan is na dertien dagen alweer gesloten. Reden is het overweldigende aantal bezoekers dat afkwam op het spectaculaire kunstwerk.

Dit heeft een woordvoerder van het marketingbureau van de Zhangjiajie-vallei aan CNN verklaard. De organisatie is ‘overweldigd door het aantal bezoekers’. De ‘langste glazen brug ter wereld’ kan achtduizend bezoekers per dag aan. De vraag was echter tien keer zo groot.

In de verklaring valt te lezen dat de organisatie aanpassingen gaat doen. Het is niet duidelijk welke precies. Aan de brug zouden geen problemen zijn geconstateerd.

De zes meter brede en 430 meter lange brug hangt op een hoogte van 300 meter. De bodem bestaat uit 99 glazen platen. De door de Israëlische architect Haim Dotan ontworpen brug verbindt twee bergtoppen in het natuurpark van Hunan. Het geldt als een belangrijke toeristische trekpleister in het gebied. Het is nog onbekend wanneer het weer opengaat.

Reageer op dit artikel