nieuws

NAM: vergoeding voor waardedaling woningen Groningen ‘dubbelop’

bouwbreed 23

NAM: vergoeding voor waardedaling woningen Groningen ‘dubbelop’

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en de overheid nemen genoeg maatregelen om de schade aan woningen in het Groningse aardbevingsgebied te verminderen. Een financiële vergoeding voor de waardedaling van de huizen is “dubbelop”.

Dat stellen de advocaten van de NAM in de memorie van grieven die zij hebben ingediend bij het gerechtshof in Leeuwarden, zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

De stukken, in totaal 3400 pagina’s, dienen als voer voor het hoger beroep in de zaak waarin een groep bewoners en corporaties compensatie eist voor de waardedaling van hun onroerend goederen.

Vonnis onjuist, achterhaald en onduidelijk

Eerder bepaalde de rechtbank van Assen dat de NAM de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied direct moet compenseren, ook als de woning nog niet is verkocht. De advocaten van de aardoliemaatschappij noemen die uitspraak ‘onjuist, achterhaald en onduidelijk’.

De NAM wil woningbezitters pas compenseren op het moment dat hun huis wordt verkocht. Pas dan zou duidelijk zijn hoeveel de waardedaling precies is.

Reageer op dit artikel