nieuws

Extra subsidie voor ‘groener’ huis

bouwbreed 49

Extra subsidie voor ‘groener’ huis

Het Rijk stelt extra subsidie beschikbaar voor vergroening van particuliere woningen. De regeling geldt voor advies, maar ook bij minimaal twee maatregelen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De subsidie is aan te vragen tussen 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Zowel particuliere woning- en appartementseigenaren als Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling. De tegemoetkomening geldt bij isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas.

Voor aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen is een exptra potje beschikbaar. En wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement. In de eerste ronde is 20,5 miljoen euro beschikbaar. Deze ronde loopt van 15 september tot 1 maart 2017.Klik hier voor meer informatie over de regeling.

Reageer op dit artikel