nieuws

Eneco schrapt ruim honderd banen bij installatietak

bouwbreed Premium 19

Eneco schrapt ruim honderd banen bij installatietak

Eneco schrapt 120 arbeidsplaatsen bij zijn installatiebedrijven. De ingreep volgt op het besluit niet langer in de zakelijke cv-markt actief te zijn. Dit heeft het bedrijf bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Eneco Installatiebedrijven (EIB) zullen zich alleen nog gaan richten op installatiewerk aan particuliere cv-installaties. Ook zal extra worden ingezet op de levering en installatie van slimme thermostaten, thuisbatterijen en zonnepanelen.

EIB, dat enkele jaren terug ontstond uit de fusie van GSU, Tempus en Metapart, telt in totaal 450 medewerkers. Werknemers die hun baan verliezen, worden zo veel mogelijk intern herplaatst. Met vakbonden is een sociaal plan opgesteld. De reorganisatie moet dit jaar nog zijn afgerond.

Reageer op dit artikel