nieuws

Eerste kantoorrenovatie met Leed Platinum certificaat

bouwbreed 11

Eerste kantoorrenovatie met Leed Platinum certificaat

Het Siemens kantoor in Den Haag heeft als eerste gerenoveerde kantoorgebouw ion Nederland het LEED Platinum certificaat in de wacht gesleept. 

Het pand dateert van begin jaren negentig en is deze zomer door BAM, Deerns en JHK Architecten ingrijpend gerenoveerd. Siemens had de regie over de operatie en zorgde ervoor dat er veel installaties van eigen makelij werden toegepast. Het pand wordt begin volgend jaar in gebruik genomen als Europees hoofdkantoor van ingenieursbureau Jacobs. Het hoofdkantoor van Siemens Nederland blijft gevestigd in een uit de jaren 70 stammend pand op het zelfde complex. Dat werd eerder al ingrijpend gerenoveerd en scoorde bij de duurzaamheidscertificering wat lager en bleef steken op LEED Gold. 

Reageer op dit artikel