nieuws

BAM en Heijmans scoren met duurzame houtinkoop

bouwbreed 81

BAM en Heijmans scoren met duurzame houtinkoop

BAM en Heijmans zijn momenteel de meest duurzame houtinkopers van de Nederlandse bouw. Dat blijkt uit onderzoek van FSC Nederland, die voor het tweede jaar de Forest50 samenstelde.

De twee bouwondernemingen kennen een bijna geheel duurzame houtinkoop met een inkooppercentage van 98 procent.

“Deze bedrijven nemen de verantwoordelijkheid voor het verduurzamen van hun houtinkoop vooral vanuit eigen motivatie en vaak los van de vraag vanuit opdrachtgevers”, aldus FSC-manager Roel Nozeman.

Over de gehele linie iets beter

Volgens Nozeman presteerden de vijftig bouwbedrijven in de Forest50 over de gehele linie iets beter dan vorig jaar. “Meer bedrijven bezitten een FSC en of PEFC-certificaat en communiceren over het gebruik van duurzaam hout. Op dit moment meten elf bouwers het percentage duurzaam ingekocht hout, tegenover acht vorig jaar.

FSC Nederland constateert overigens dat in de ranking een grote middengroep is die met “meer aandacht voor duurzaam hout en transparantie gemakkelijk hoger kan eindigen”.

Bouwbedrijven konden in totaal honderd punten verdienen. Naast FSC- en PEFC-certificering zijn transparantie over het totaal percentage ingekocht duurzaam hout en de communicatie hierover op websites en in jaarverslagen belangrijke criteria. Ook waren er punten te verdienen met het uitvoeren van bouwprojecten met een aantoonbaar aandeel duurzaam hout.

Aanmoedingsprijs voor snelste stijger

Aan Slokker Bouwgroep werd de aanmoedigingsprijs toegekend. Nozeman: “Dit hebben zij verdiend omdat zij de snelste stijger zijn, van buiten de top 50 naar plaats 8.”

De volledige Forest50 is hier te vinden.

Reageer op dit artikel