nieuws

Waar wethouders en directeuren loskomen

bouwbreed 6

Waar wethouders en directeuren loskomen

De man die iets wil zeggen over funderingsproblematiek, gebruikmaakt van een aardappelkistje, en er vervolgens doorheen zakt. Dat er in het Cobouw Café ook weleens iets misgaat, mag duidelijk zijn. En wat zo aardig is: in de kroeg leer je bouwdirecteuren, opiniemakers en cijfermannen ook van een andere kant kennen. 


Wie kon bedenken dat Jan Latten van de droge bouwcijfers en het CBS zo grappig is? Tijdens het Cobouw Café in Almere toonde hij zich onbedoeld een talentvol cabaretier. Echt contact. Discussies op het scherp van de snede, maar wel met respect voor de ander. Live-interviews met publiek in plaats van louter geschreven verhalen die wij op u afvuren in het weekblad of op internet. Precies dat is één van de belangrijkste bedoelingen die wij hebben met het Cobouw Café. Wat dat betreft smaken de eerste ervaringen naar meer. Of we nou naar Limburg afreizen of naar Doetinchem. Elk Cobouw Café is een avontuur met onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen. Elke regio heeft zijn eigen verhaal.

In Zaanstad steken toeschouwers hun mening niet onder stoelen of banken, terwijl ze in Zwolle toch iets gereserveerder zijn. Bovenal is het leuk om te zien hoe wethouders en bouwdirecteuren loskomen als je ze op hun gemak stelt. In Zoetermeer positioneerden wij twee wethouders op een bankje naast elkaar. Het bleek een komisch duo. Het Cobouw Café brengt ons ook op plaatsen waar we anders niet gauw zouden komen. Zo stonden we op de dansvloer na te borrelen met een gedeputeerde en aten we shoarma in Doetinchem met Jan Willem van de Groep en Ellen van Acht.

Inspirerend was ook de keer dat wij te gast waren in het huis van Michel Huisman, geestelijk vader van het Maankwartier in Heerlen. Eerst toonde hij zijn metersgrote vis in zijn wilde achtertuin, daarna zaten wij op de achterbank van zijn blikken Volvo onderweg naar het Maankwartier. Memorabel was ook onze ontmoeting met oud-voetballer Willy van de Kerkhof. Aangemoedigd door bouwers, installateurs en wethouders hield hij een balletje hoog met zijn nette schoenen. Hij zou over vastgoed komen praten. “Ik zit helemaal niet in het vastgoed”, was zijn eerste zin aan tafel. Maar ach. Niemand nam hem dat kwalijk.

Agenda

Cobouw Café Ecobouw

Datum: 13 september
Tijd: 09:00 – 18:00
Locatie: Zuiderstrandtheater Den Haag, Houtrustlaan 505, 2583 WB Den Haag
Omschrijving: Keynote-lezingen, levendige discussies, kennisintensieve themasessies en een informatiemarkt.
Sprekers en gasten: Kasper Guldager Jensen van 3XN/GXN uit Denemarken, Wouter Kok van Deerns, Bill Dunster van Zed Factory, Joris Wijsmuller, wethouder Den Haag en vele anderen.
Meer informatie en aanmelden: www.ecobouw.net

Cobouw VerkiezingsCafé, van Zeer energiezuinig bouwen tot nul-op-de-meter

Datum en locatie: eind dit jaar, nadere informatie volgt.

Cobouw VerkiezingsCafé Infra, woningmarkt en ondernemerschap

Datum en locatie: voorjaar 2017, nadere informatie volgt.
Wilt u ons Cobouw Café komen bezoeken dan kunt u zich aanmelden via www.cobouw.nl/cobouwcafe.

Cobouw Café bij u in de buurt

Wilt u dat wij naar uw dorp, provincie of stad komen? Neem dan contact op met Thomas van Belzen.
Telefoon: 06 53 86 67 93.
Mail: t.v.belzen@cobouw.nl
Aanmelden: www.cobouw.nl/cobouwcafe

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels