nieuws

Markt staat niet te dringen om bouwoverlast te beperken

bouwbreed 34

Markt staat niet te dringen om bouwoverlast te beperken
Wall-for-All, TSG InnoteQ

De markt staat niet te popelen om op basis van ‘open source’ te werken aan slimme oplossingen om bouwoverlast als stank, fijnstof, geluid en files terug te dringen.

Slechts tien inschrijvingen kwamen binnen op de bouwwedstrijd, waarvan nu de vijf meest kansrijke zijn geselecteerd. Het zijn vooral bijzondere bouwhekken en bouwschermen. Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat (AMROR) hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland marktpartijen uitgenodigd deel te nemen aan een open competitie om innovatieve (technologische) oplossingen te bedenken om hinder (fijnstof, stank, geluid, horizonvervuiling en verkeersstremmingen) door bouwprojecten tegen te gaan.

De 5 geselecteerde inschrijvingen zijn:

De selectie is gemaakt op basis van impact, ondernemerschap, technologische kwaliteit, mate van innovatie, economisch perspectief, de toegevoegde waarde voor de samenleving en de kwaliteit van de offerte en het project. De komende vier maanden gaan deze partijen het haalbaarheidsonderzoek verder uitwerken. De ondernemers kunnen hun ideeën/concepten spiegelen met een aantal personen uit de AMROR-organisaties. De eerstvolgende ‘spiegeling’ staat nog deze maand gepland.

In november 2016 gaan maximaal drie voorstellen met de meest kansrijke haalbaarheidsonderzoeken door naar de volgende ronde, het onderzoeks- en ontwikkelingstraject. Vervolgens bestaat de mogelijkheid om de functionaliteit van de functionele barrières te testen en demonstreren op een praktijklocatie.

Reageer op dit artikel