nieuws

Calon vertrekt vroegtijdig bij Aedes

bouwbreed Premium 13

Calon vertrekt vroegtijdig bij Aedes

Marc Calon vertrekt vroegtijdig als voorzitter van corporatiekoepel Aedes. Hij gaat met ingang van volgend jaar aan de slag als voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland.

Dat heeft Aedes bekendgemaakt. Calon is sinds 2009 voorzitter van Aedes. Zijn tweede en laatste termijn zou volgend jaar juni aflopen.

“Ik had graag mijn tweede termijn bij Aedes volledig willen uitdienen, maar dit is een uitdaging die ik als actief akkerbouwer graag aanga”, laat Calon weten. “Dat ik in januari de overstap maak, geeft het Aedes-bestuur de mogelijkheid om ruim voor de kabinetsformatie mijn opvolger te benoemen.”

Het Aedes-bestuur streeft ernaar om tijdens het verenigingscongres in november een nieuwe voorzitter voor te dragen.

Voor zijn voorzitterschap bij Aedes was Marc Calon vanaf 1999 gedeputeerde van de provincie Groningen. Daarvoor was hij onder andere voorzitter van de marktsector-commissie agrobusiness van het Integraal Structuurplan Noorden des Lands, voorzitter van de Groninger Maatschappij van Landbouw en docent aan de Jan Heidema Middelbare Landbouwschool in Groningen.

Reageer op dit artikel