nieuws

‘Belgisch’ glas in Amerikaanse wolkenkrabbers

bouwbreed 13

‘Belgisch’ glas in Amerikaanse wolkenkrabbers

Het van oorsprong Belgische AGC Glas (voormalig Glaverbel) doet het goed in de Verenigde Staten. Gerenommeerde architecten gebruiken de zonwerende beglazing in toonaangevende projecten.

AGC ziet de internationale vraag naar beglazingen in extra grote afmetingen de laatste tijd hard toenemen. Die worden vooral gebruikt door architecten die een exclusieve glasarchitectuur willen creëren door hele gevels te bedekken met zo weinig mogelijk glasplaten. AGC levert coatings op floatglas met de maximale afmeting van 18 bij 3,21 meter en 20 millimeter dikte.
Alleen al in New York zijn in de afgelopen maanden 17 wolkenkrabbers uitgerust met zonregulerende beglazing van AGC Interpane. Onder andere het World Trade Center, Hudson Yards, Museum of Modern Art en de Hard Rock Tower. In de rest van de VS verkocht het glasbedrijf ruiten voor 29 gebouwen.

Verantwoordelijk voor die opdrachten zijn met name de Duitse Interpane-vestigingen in Plattling (Beieren) en Lauenförde (Nedersaksen). Vooral het extra selectief, zonregulerend glas met de namen ipasol neutral 70/39 en Stopray en de sterk reflecterende coatings van de onderneming, zoals ipasol bright, ipasol platin zijn in Amerika populair.

Reageer op dit artikel