nieuws

WoonFriesland wil zonnepanelen op 15.000 woningen

bouwbreed 23

WoonFriesland wil zonnepanelen op 15.000 woningen

Woningcorporatie WoonFriesland wil 15.000 woningen gaan voorzien van zonnepanelen. Daarvoor is zij een samenwerking aangegaan met de stichting Wocozon.

Komende maanden zal de Friese corporatie haar plannen concreet uitwerken. Zeker is wel al dat WoonFriesland in Leeuwarden zal starten met het plaatsen van panelen. Daarmee geeft ze invulling aan eerder gemaakte prestatieafspraken met de gemeente om duizend woningen in de Friese hoofdstad van zonnepanelen te voorzien.

Momenteel heeft meer dan de helft van de woninge van WoonFriesland een groen label a, b of c. Minder dan 10 procent heeft nog een label f of g. Met zonnepanelen kunnen de woningen minimaal één labelsprong maken, aldus de corporatie.

WoonFriesland verwacht dat het voorstel voor veel huurders financieel interessant zal zijn. “Voor de woningen die zonnepanelen krijgen geldt dat huurders niet hoeven te betalen voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte stroom van hun eigen dak tegen een lager tarief. Hierdoor ontstaat een financieel voordeel van rond de 100 euro per jaar.”

Huurders zullen vanaf dit najaar worden benaderd om op vrijwillige basis mee te doen.

Wocozon helpt corporaties bij het financieren en plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen. De stichting, die geen winstoogmerk heeft, wordt bestuurd door vertegenwoordigers van aangesloten woningcorporaties.

Reageer op dit artikel