nieuws

Wedstrijd Hyperloop uitgesteld

bouwbreed Premium 7

Wedstrijd Hyperloop uitgesteld

Het testonderdeel van de wedstrijd met de Hyperloop is met een half jaar uitgesteld, tot begin volgend jaar. Diverse teams zouden bij organisator SpaceX hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben voor de uitwerking van het ontwerp van het supersnelle voertuig.

De Hyperloop Pod Competition wordt nu gehouden van 27 tot en met 29 januari 2017, heeft het bedrijf bekend gemaakt. Het ruimtevaartbedrijf van Tesla-CEO Elon Musk houdt de wedstrijd om te zien welke Hyperloop-ontwerpen van bedrijven en universiteiten wereldwijd het beste zijn. De TU Delft levert één van de 22 teams die hun ontwerp op de testbaan in het Californische Hawthorne mag laten rijden. Het team kan bij de verdere ontwikkeling rekenen op steun van onder meer Strukton en Movares.

De super high-speed-trein is een idee van Musk uit 2013. De ceo van Tesla en SpaceX heeft aangegeven de Hyperloop niet zelf te willen ontwikkelen, maar constateert dat er diverse private partijen wel interesse hebben.

De Hyperloop-trein moet uiteindelijk een snelheid van ruim duizend kilometer per uur kunnen behalen, door de treinen kaarsrecht in een bijna vacuüm-buis te laten rijden. De afstand Amsterdam-Parijs is in dat geval binnen een half uur te overbruggen.

Door het gebrek aan luchtweerstand moet de trein makkelijker op zeer hoge snelheden kunnen rijden dan huidige hogesnelheidstreinen. Magneten in allerlei varianten doen het goed bij de teams om de hoge snelheid te kunnen behalen.

Reageer op dit artikel