nieuws

Vervallen eiland Scheveningse Pier gesloopt

bouwbreed 13

Vervallen eiland Scheveningse Pier gesloopt

Het vervallen deel van de Scheveningse Pier wordt gesloopt. De werkzaamheden starten komende maand, aldus eigenaar KondorWessels.

De sloop van het zogenaamde stalen eiland is noodzakelijk vanwege de slechte staat van onderhoud en het asbest in het gesloten deel van de pier. Het volledig verroeste complex is al sinds de jaren tachtig gesloten en heeft geen enkele functie meer.

Aparte vaargeul

Volgens KondorWessels wordt de ontmanteling van het stalen eiland nog een hele toer. Om het zware gevaarte in een keer weg te kunnen slepen zal zelfs een aparte vaargeul in zee moeten worden gegraven.

Deze week wordt bepaald hoe het eiland het beste kan worden afgekoppeld en worden weggesleept. Daarvoor zullen speciale boten aanmeren die de constructie moeten gaan wegen. Waarschijnlijk zal het stalen eiland in de Rotterdamse haven uit elkaar worden gehaald.

Miljoenen euro’s

KondorWessels, dochter van VolkerWessels, kocht de Scheveningse Pier in 2014 voor ettelijke miljoenen en transformeerde de uit 1961 stammende bouwwerk tot een nieuwe levendige attractie.

 

Reageer op dit artikel