nieuws

Van Oord neemt offshore windactiviteiten Bilfinger over

bouwbreed Premium 18

Van Oord neemt offshore windactiviteiten Bilfinger over

Van Oord neemt de offshore windactiviteiten van het Duitse Bilfinger over. Dat heeft het Nederlandse baggerconcern donderdagmiddag bekendgemaakt.

De overname betreft de activa en medewerkers van Bilfinger Marine & Offshore Systems voor zover die betrekking hebben op de windactiviteiten van het bedrijf. Hoeveel Van Oord daarvoor betaalt, is niet naar buiten gebracht.

Met de acquisitie breidt Van Oord zijn divisie Offshore Wind Project verder uit. Eind 2014 versterkte de onderneming zich al met de activiteiten van Ballast Nedam Offshore. Onderdeel van die transactie was ook Svanen, een van de grootste hefschepen ter wereld.

Van Oord werkt momenteel aan het Nederlandse offshorepark Gemini. In 2017 wordt gestart met de bouw van de funderingen van twee offshore windprojecten: Arkona voor E.on in Duitsland en Walney voor Dong Energy in Engeland.

Aanpassing

Van Oord maakte verder bekend dat het bedrijf investeert in een “belangrijke aanpassing” van installatieschip Aeolus. De huidige kraan, met een hefvermogen van 900 ton, wordt vervangen door een kraan met een hefvermogen van 1.600 ton. Tegelijkertijd wordt de transportcapaciteit vergroot. “Hiermee kan Van Oord de steeds zwaardere en grotere fundaties en turbines voor windmolenparken blijven installeren.”

De kraan is besteld bij het in zwaar installatiematerieel gespecialiseerde Huisman in Schiedam/Rotterdam. De aanpassing van de Aeolus zal begin 2018 gereed zijn.

Reageer op dit artikel