nieuws

Ruim 150 corporatiewoningen in Groningen energieneutraal gemaakt

bouwbreed 18

Ruim 150 corporatiewoningen in Groningen energieneutraal gemaakt

In een pilot van Centrum Veilig Wonen zijn ruim 150 Groningse corporatiewoningen bouwkundig versterkt en energieneutraal gemaakt. Aan deze pilot deden acht woningcorporaties en zeven bouwbedrijven mee.

De proef startte december vorig jaar. Belangrijk resultaat is het terugbrengen van de totale verbouwingstijd per woning van zes naar gemiddeld drie weken, aldus Jan Emmo Hut, directeur Bouwkundig Versterken bij Centrum Veilig Wonen.

Huurwoningen in de gemeenten Kantens, Loppersum, Farmsum, Appingedam, Middelstum, Uithuizen, Delfzijl, Spijk, Bierum, Woldendorp en Holwierde zijn Nul-op-de-Meter ingericht. Het proefproject krijgt een vervolg; aannemers zijn gevraagd een aanbieding te doen voor nog eens 375 woningen.

Reageer op dit artikel