nieuws

PGGM investeert extra miljoenen in joint venture met BAM

bouwbreed Premium 19

PGGM investeert extra miljoenen in joint venture met BAM

PGGM steekt 140 miljoen euro in de gezamenlijke pps-onderneming met BAM Groep. Het gecommitteerd vermogen van de pensioenbelegger komt daarmee uit op 620 miljoen euro.

Dit laat BAM in een persbericht weten. Het totale vermogen van de joint venture is 775 miljoen euro. Hiervan is 489 miljoen geïnvesteerd in bijna dertig projecten, waarvan zeven in Nederland. De samenwerkingspartners zijn op dit moment betrokken bij de realisatie van een zeesluizencomplex in IJmuiden.

Bijdrage aan economisch herstel

BAM en PGGM focussen zich op pps-projecten in Nederland en een aantal Noordwest-Europese landen. “Onze succesvolle joint venture met BAM stelt PGGM in staat Nederlands pensioenkapitaal te koppelen aan publieke projecten, waarmee we investeren in de reële economie. Dat levert goede lange termijnrendementen op voor de deelnemers in de pensioenfondsen waarvoor PGGM belegt en het levert een belangrijke bijdrage aan economisch herstel”, aldus Frank Roeters van Lennep, hoofd Infrastructuur van PGGM. 

Vorig jaar investeerde PGGM ook al 140 miljoen euro in de joint venture.

 

 

Reageer op dit artikel