nieuws

Pensioenen bouw relatief veilig

bouwbreed 7

Pensioenen bouw relatief veilig

De pensioenen in de bouw staan minder onder druk dan de oudedagsvoorzieningen bij andere branches.

Dat blijkt uit de dekkingsgraden die de vijf grootste pensioenfondsen donderdag bekend maakten. Bpf Bouw, het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw, doet het beter dan de andere grote fondsen. De actuele dekkingsgraad is 104,8 procent. Dat ligt net boven de ondergrens, waarboven pensioenfondsen geacht worden te blijven om ervoor te zorgen dat er voldoende geld is om toekomstige pensioenen uit te keren.

Het pensioenfonds voor ambtenaren, ABP, heeft een dekkingsgraad van rond de 90 procent. De kans is veel groter dan bij Bpf Bouw dat het ambtenarenfonds in de pensioenen moet snijden.

Last

De pensioenfondsen hebben al jaren last van de daling van de rente. Daardoor nemen de pensioenverplichtingen toe.

Bpf Bouw verzorgt de pensioenvoorziening van circa 797.000 (oud-)werknemers in de bouwnijverheid. Bij het pensioenfonds zijn circa 11.200 bedrijven en ondernemingen aangesloten uit de sectoren bouwbedrijf, timmerindustrie, afbouw, natuursteenbedrijf, betonmortelindustrie, bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven en de baksteenindustrie.

Reageer op dit artikel