nieuws

OM verdenkt bouwdirecteur ziekenhuis van corruptie

bouwbreed 17

OM verdenkt bouwdirecteur ziekenhuis van corruptie
Shutterstock

De bouwdirecteur van het Prinses Máxima Centrum-ziekenhuis in Utrecht wordt verdacht van corruptie en valsheid in geschrift. De FIOD heeft de man dinsdag aangehouden.

“Voor het gunnen van een opdracht” ontving de voormalig bouwmanager tussen 2005 en 2013 vermoedelijk in totaal meer dan 200.000 euro aan steekpenningen, waaronder etentjes, contant geld en kaarten voor voetbalwedstrijden. Ook zijn privéwoning zou voor meer dan 100.000 euro zijn verbouwd. “Een aannemer die de verbouwing realiseerde is ook aangehouden. De oud-directeur van het betreffende bedrijf is twee weken geleden als verdachte gehoord. Hij is door het bouwbedrijf in 2013 ontslagen”, meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht. Er is beslag gelegd op bankrekeningen, een huis en auto.

De fraudezaak zou volgens RTL Nieuws hebben gespeeld in de tijd dat de verdachte bouwmanager was van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn in Utrecht.

Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum geeft in een verklaring aan geschokt te zijn van het nieuws. Het kinderkankerziekenhuis wacht het justitieel onderzoek af en hoopt snel op duidelijkheid. Het centrum benadrukt dat het gaat om zaken uit het verleden en er geen aanwijzingen zijn van onrechtmatigheden bij de bouw van het Prinses Máxima Centrum.

Reageer op dit artikel