nieuws

Delfzijl omarmt bouw ondanks krimp

bouwbreed 14

Delfzijl omarmt bouw ondanks krimp
Delfzijl, station, rijksmonument nr. 352059

Delfzijl verliest elk jaar driehonderd inwoners. Dat neemt niet weg dat de gemeente er alles aan doet om de stad aantrekkelijk te houden en nog aantrekkelijker te maken. Zo wordt er druk gewerkt aan de verfraaiing van het centrum en krijgt het stationsgebied een metamorfose.

“Mensen die met de trein komen, lopen nu tegen een plein vol bussen aan. We willen dat wat lieflijker maken, de nostalgie terug, de rust van vroeger. Meer leuke huisjes. Minder revolutiebouw”, vertelt wethouder Hans Ronde.

Positieve ontwikkelingen

Ja, zijn stad krimpt, maar Ronde zit niet bij de pakken neer. Hij ziet ook voldoende positieve ontwikkelingen. “Gelukkig trekt de huizenverkoop weer iets aan. We hebben weer een aantal kavels verkocht. Om de bouw van woningen makkelijk te maken, laten we te extreme bouwregels los. Bijna alles schreven we voor. Dat ging door tot aan de kleur van de steen.”

Lees het hele interview met wethouder Hans Ronde in weekblad Cobouw.

Reageer op dit artikel