nieuws

Capaciteit blijkt struikelblok voor vernieuwing

bouwbreed 15

Capaciteit blijkt struikelblok voor vernieuwing

Capaciteit blijkt het grootste struikelblok om vernieuwing in de bouw en techniek door te voeren. Dat blijkt uit een onderzoek onder 140 bedrijven in de bouw, techniek en maritieme industrie door softwarebedrijf CTB xRM.

CTB xRM bevroeg de bedrijven over trends die de markt veranderen. Bij bijna driekwart van de bedrijven heeft de directie een duidelijke visie op hoe in te spelen op die trends. 58 procent geeft aan over voldoende investeringsruimte te beschikken om concurrerend te blijven met de opkomst van game changers als Internet of Things, robotica en Smart Objects. Hoewel visie en financiën geen problemen vormen, blijkt de “adoptie van verandering voor veel organisaties lastig”.

Game changers

Bijna alle aan het onderzoek deelnemende bedrijven zijn ondertussen begonnen met de implementatie van game changers in de bedrijfsvoering. Hierbij blijkt dat een aantal voorwaarden niet of onvoldoende aanwezig is. 70 procent heeft problemen met capaciteit. Ook executie (65 procent) en aanpassingsvermogen (61 procent) zijn onvoldoende aanwezig om adequaat op veranderingen in te spelen.

Reageer op dit artikel