nieuws

BAM stoot dochter Heilijgers af

bouwbreed Premium 81

BAM stoot dochter Heilijgers af

BAM verkoopt dochterbedrijf Heilijgers aan het management van het bouw- en vastgoedbedrijf. Het concern verwacht daarbij een bescheiden boekwinst te behalen.

Heilijgers, dat sinds 1998 deel uit maakt van de BAM Groep, is actief in bouw, onderhoud, projectontwikkeling en vastgoedbeheer en kent Midden-Nederland als voornaamste werkgebied. Het ruim honderd medewerkers tellende bedrijf boekte afgelopen jaar een brutowinst van 1 miljoen op een omzet van 40 miljoen.

BAM neemt afscheid van Heilijgers omdat het bedrijf “onvoldoende mogelijkheden” biedt tot schaalvergroting.

“Heilijgers heeft als zelfstandige onderneming met een eigen identiteit een afwijkende positie in de groep. Bovendien heeft Heilijgers een ander ondernemingsmodel, omdat het bedrijf verschillende vastgoed georiënteerde diensten in één onderneming combineert.”

Kansen

BAM doet de aandelen van Heilijgers over aan de huidige directievoorzitter Rob Jansen en directeur projectontwikkeling Arjan van Asselt. Zij zien kansen om het bouwbedrijf verder te versterken en uit te bouwen.

“De goed gevulde orderportefeuille en de aantrekkende markt bieden voldoende mogelijkheden om de continuïteit van het bedrijf te garanderen en het bedrijfsresultaat te optimaliseren”, laten zij in een toelichting weten.  “De Heilijgers-organisatie wordt verder versterkt om vernieuwende processen en concepten te introduceren en de capaciteit te verhogen.”

 

Heilijgers werkt momenteel aan projecten in onder andere Amsterdam, Arnhem, Scheveningen, Utrecht, Benschop, Leusden, Voorthuizen, Ermelo, Baarn, Blaricum, Hilversum, Soest, Soesterberg en Zeist. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort.

Reageer op dit artikel