nieuws

Winnaars NRP Gulden Feniks 2016 bekend

bouwbreed Premium 29

Winnaars NRP Gulden Feniks 2016 bekend
NRP

De projecten Fort bij Vechten (Bunnik), Timmerfabriek (Schiedam) en Bouw van Jou (Deventer) hebben afgelopen woensdag de NRP Gulden Feniks 2016 gewonnen. De winnaars wonnen respectievelijk in de categorie gebiedstransformatie, transformatie en renovatie.

De winnende projecten gelden als beste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en innovatieprojecten van 2016. De prijs toont de belangrijkste ontwikkelingen in het vakgebied en meest inspirerende herontwikkelingsprojecten van Nederland.

Fort bij Vechten

In opdracht van de provincie Utrecht is Fort bij Vechten getransformeerd tot nationaal Waterliniecentrum. Aannemingsbedrijf G. van der Ven heeft het project gerealiseerd. De jury: “Wie zoiets moois van een dichtgegroeid fort weet te maken, en op zo’n aansprekende manier het verhaal weet te vertellen over de betekenis die het fort ooit had, verstaat zijn vak.” De categorie gebiedstransformatie telde in totaal acht inzendingen. Ook het project Meyster’s Buiten in Utrecht was genomineerd.

Timmerfabriek

Bouwkundig dienstverlener v.d. Tempel Bouw heeft voormalig scheepstimmerwerkplaats Timmerfabriek omgedoopt tot kantoorpand. “De jury roemt de Timmerfabriek als een buitengewoon goede transformatie. Het is ronduit gedurfd om op zo’n moeilijke locatie te investeren in een voornaam kantoorpand”, zo valt te lezen in het juryrapport. Andere genomineerden waren de transformatie van het gemeentehuis van Zevenaar en Post 120 in Dordrecht. In totaal ontving de jury 33 inzendingen.

Bouw van Jou

In opdracht van Woonbedrijf ieder1 renoveerde aannemer Haafkes Veldwachter uit Deventer 34 afgeschreven woningen tot koopwoningen voor starters. “Volgens de jury vertegenwoordigt Bouw van Jou een van de grootste renovatieopgaves waar ons land voor staat: de onderkant van de kopersmarkt op weg helpen naar een eerste woning.” Van de 42 inzendingen werden tevens projecten Liander in Duiven en Building 026 in Arnhem genomineerd.

Een overzicht van alle 83 inzendingen is op de website van NRP gepubliceerd.

Reageer op dit artikel