nieuws

Vijf miljoen euro voor renovatie woningen Amsterdam

bouwbreed Premium 12

Woningcorporatie Alliantie ontvangt vijf miljoen euro voor de renovatie van ruim 300 woningen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. De corporatie investeert in totaal achttien miljoen euro in de buurt.

De kwaliteit van woningen en buurten gaat Amsterdam aan het hart

De investering komt voort uit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Het fonds stelt woningcorporaties in staat woningen en openbare ruimten in zwakkere wijken versneld op te knappen. Volgens de gemeente winnen de wijken hiermee aan leefbaarheid. ‘De kwaliteit van woningen en buurten gaat Amsterdam aan het hart. Met deze investering zorgen we voor een grootse opknapbeurt waardoor veel bewoners weer een betere woning en een mooiere buurt krijgen’, aldus Laurens Ivens, wethouder Wonen.

Dertig miljoen

De gemeenteraad heeft in totaal dertig miljoen euro vrijgemaakt voor de renovatie van sociale huurwoningen in zes Amsterdamse buurten. Met het geld kunnen woningen sneller, grondiger en beter worden gerenoveerd.

Reageer op dit artikel