nieuws

TBI bouwt ‘vakantieterminal’ op Lelystad Airport

bouwbreed Premium 37

TBI bouwt ‘vakantieterminal’ op Lelystad Airport

TBI-dochters J.P. van Eesteren en Croonwolter & Dros gaan de nieuwe terminal van Lelystad Airport bouwen. Viggo doet de dienstverlening en Dura Vermeer verzorgt de infrastructuur, inclusief landingsbanen.

Met het project is een investering gemoeid van ruim 100 miljoen euro. In 2018 moeten de eerste vakantiegangers gebruik kunnen maken van de terminal.

Eenvoud

Lelystad is aangewezen als overloop voor Schiphol en zal zich vooral richten op vakantiereizigers en stedentrips. Spectaculaire eenvoud is het toverwoord bij het ontwerp, waarvan nog geen enkele schets beschikbaar is omdat de uitwerking nog moet beginnen.

De lessen die we hier leren zullen we toepassen bij Schiphol

De tenderprocedure is een bijzondere combinatie van best value procurement in combinatie met uav-gc. Daarbij hebben de kwaliteitscriteria voor 75 procent de doorslag gegeven. De strategie is het werk op te knippen in drie kavels, waarbij al op bescheiden schaal wordt geoefend voor een vergelijkbare exercitie op Schiphol Airport waar een nieuwe pier komt. “De lessen die we hier leren zullen we toepassen bij Schiphol”, bevestigt zowel presidentdirecteur Jos Nijhuis van Schiphol.

Lees binnenkort in weekblad Cobouw alles over de bijzondere tenderprocedure.

Reageer op dit artikel