nieuws

Sloop explosieflat Heerlen eindelijk begonnen

bouwbreed Premium 14

Sloop explosieflat Heerlen eindelijk begonnen
Marcel van Hoorn

De sloop van de in april vorig jaar verwoeste Heerlense flat is in volle gang. In de laatste week van mei is Wolter Groep begonnen met de sloopwerkzaamheden. Half juni zijn de werkzaamheden afgerond.

De voorbereidingen zijn in april dit jaar reeds gestart. De explosie in de flat, die op dat moment ingrijpend werd gerenoveerd, was het gevolg van koperdiefstal. Een deel van de flat is direct na de explosie al gesloopt in verband met instortingsgevaar.

Nieuwbouw

Gemeente Heerlen heeft pandeigenaren Plus Vastgoed en Wonen Zuid vergunningen verleend om te bouwen in het volume dat in het bestemmingsplan is omschreven. De betrokken partijen gaan op korte termijn met de plannen voor de toekomstige bestemming aan de slag. Woningcorporatie Wonen Zuid verwacht dat eind dit jaar het plan klaar is. Na goedkeuring van de gemeente vindt er een aanbestedingsronde plaats.

Langdurig proces

De sloop van het zwaar gehavende gebouw heeft even op zich laten wachten. Als gevolg van politieonderzoek en overleg met verzekeringspartijen bleef het pand ruim een jaar onberoerd.

Explosie

Achttien appartementen werden na de explosie nagenoeg compleet verwoest. In twee naastgelegen gebouwen werden 43 woningen onbewoonbaar verklaard. 96 andere appartementen raakten licht beschadigd. Drie personen raakten lichtgewond. De flat was op het moment van explosie onbewoond.

Reageer op dit artikel