nieuws

Proef met zonnefolie gestart in Brummen

bouwbreed Premium 1101

Proef met zonnefolie gestart in Brummen

Samenwerkingspartners Solar Green Point en BrummenEnergie startten afgelopen vrijdag een proef met een zonnepark van zonnefolie. Op een voormalige stortplaats in Brummen levert een proefstrook van zonnefolie de komende twee jaar duurzame stroom.

Het onderzoek moet aantonen dat een volledig ‘zonnefoliepark’ economisch, technisch en juridisch haalbaar is. In eerste instantie is een gedeelte van de stortplaats, circa vierduizend vierkante meter, bedekt met de folie. Dit staat gelijk aan 5 KWp opwekvermogen. Indien de proef slaagt  wordt het volledige gebied afgedekt met de flexibele zonnecellen. Naar verwachting levert dit jaarlijks voor 1200 tot 1400 huishoudens stroom op.

Volgens wethouder Eef van Ooijen geeft de proef een belangrijke impuls aan de realisatie van de duurzaamheidambities. In 2030 wil de gemeente energieneutraal zijn.

Reageer op dit artikel